Kapszulagardrób

Kapszulagardrób

Azt gondolnánk, minél több ruhánk van, annál könnyebb az öltözködés. Valójában az ellenkezője igaz.

A kevesebb néha több.

Ha túl sok ruha van a szekrényünkben, még ha szépen is van összehajtogatva egy bizonyos mennyiség után átláthatatlan. (Hányszor veszünk elő meglepődötten egy-egy darabot, hogy jééé, ilyenem is van?) Ha korlátozottak a tárolási lehetőségeink, akkor ez akár teljes káoszba is átcsaphat, ami ’’vizuális rendetlenséghez’’ vezet. Mivel az agyunk képtelen feldolgozni az összes információt, lehetőséget, ezért stressz helyzet alakul ki, amiből következik a pánikszerű nincs mit felvennem érzés.

És ha ez nem lenne elég. Statisztikailag igazolt tény, hogy minél több darab közül választhatunk, annál nagyobb a valószínűsége, hogy rosszul döntünk.

Az elmúlt években vált szélesebb körben egyre népszerűbbé a kapszula gardrób fogalma. Maga a kifejezés Susie Faux butik tulajdonos nevéhez köthető az 1970-es évekből, Donna Karan tervező pedig az 1980-as években tovább népszerűsítette.

A kapszula gardrób egy meghatározott számú darabból álló teljes ruhatár. Elemei könnyen párosíthatóak, hogy minél kevesebb ruhadarabból a legtöbb kombinációs lehetőséget tudd kihozni. A ruhatáradnak elegendő darabot kell tartalmaznia ahhoz, hogy alkalmazkodjon az életmódodhoz, de a szükségesnél nem többet.

Lehet szezononkénti kapszula gardróbunk, de tervezhetünk csak munkahelyi ruhákból is. Természetesen itt is számítanak a színeid, fazonjaid és személyes stílusod. Kevesebb darab, mégis tökéletes megjelenés minden alkalomra. Izgalmasan hangzik vagy egy jó kihívásnak érzed? Ne félj belevágni, a segítségemmel egyszerű lesz!

Foglalj időpontot egy 30 perces ingyenes konzultációra és beszéljünk a részletekről!

Szabad Időpontok

Kérdésed van?

Keress a +36-70-702-2535 telefonszámon vagy a hello@littleblackdress.hu e-mail címen.
Legkésőbb 24 órán belül válaszolok!


Jelenlegi Szabad  Időpontok